torsdag den 14. november 2013

citronmåne med lemoncurd

Jeg måtte bukke under for gruppepres endnu en gang :) så kage måtte der bages til mine dejlige kollegaer. Er måske også lidt for nem at presse men elsker jo at bage.

Denne gang skulle jeg altså prøve at bage en citronmåne og jeg havde et halv glas lemoncurd i køleskabet. Forstår ikke hvordan den har overlevet uden at blive spist. Det blev overraskende lækkert selvom der var citron i både kage, fyld og glasur.


Citronmånen er fra Meyer og er virkelig dejlig saftig og syrlig. Den passede til en alm. springform.

125 g groft revet marcipan
200 g blødt smør
180 g rørsukker
korn af 1 stang vanilje
saft af 1 citron
skal af 2 økologiske citroner
5 æg, mellemstørrelse
125 g hvedemel
80 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
1/2 glas lemon curd (kan fås i Netto har jeg luret men min er hjemmelavet. se link)

Glasur:
80 g flormelis
saft af en citron
lidt revet citronskal


Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Beklæd bunden af en springform med bagepapir. Smør siderne på springformen med lidt smør og drys med lidt rørsukker. Fordel rørsukkeret langs hele kanten og hæld overskydende sukker ud.

Riv marcipanen groft ned i en skål og tilsæt det bløde smør, vaniljekorn og sukker. Pisk til det bliver tykt og luftigt. Riv skallerne fra de 2 citroner ned i og pres saften fra den ene. Pisk igen, til det er blandet sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen. Sigt det ned i dejen og vend det helt godt sammen med en dejskraber.

Hæld dejen i springformen og bag den i 40-45 minutter. Brug en kødnål eller tandstik til at tjekke om kagen er gennembagt. Afkøl og flæk kagen i to bunde.

Smør bunden med lemon curd og put toppen ovenpå. Pynt med glasur og citronskal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar