Jeg laver altid en stor portion for lasagnen er næsten bedre som rester dagen efter. Opskriften er til et fad på 25x35 cm.
Lasagne - godt med ost
1 kg oksefars
2 dåser hakkede tomater
1 terning oksebouillon
Vand svarende til hvad der kan være i den tomme dåse fra hakkede tomater
2 løg ( hakket)
3 fed hvidløg
Salt
Peber
2 tsk oregano eller 3-4 stilke frisk
1 tsk timian eller 2 stilke frisk
1 tsk oregano
1 tsk paprika
En anelse sambal oelek eller chili
Parmesan en god håndfuld
Lasagneplader
Bechamelsauce:
20 gram smør
4 spsk hvedemel
4 dl mælk
200 gram ost - jeg brugte en 30+ skåret i tern
Salt og hvid peber
En anelse muskatnød revet
Brun kødet og tilsæt løg og hvidløg. Lad stege til løgene er klare. Tilsæt alle andre ingredienser og lad det simre imens du laver bechamelsaucen.
Smelt smørret og tilsæt mel. Mælk og krydderier tilsættes. Bring i kog og lad simre i 5 min. Tilsæt osten og saucen er klar når osten er smeltet.
Så er det skiftevis kødsovs, bechamelsauce og lasagneplader. Toppes med et godt lag parmesan. Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 35 min. Hviler 15 min og så spis :)
Hvad er lasagne uden tomatsalat? Nemlig den skal være der. Her er min udgave:
3 store modne tomater
En pose mini mozzarella
1 rødløg
Olivenolie
Groft salt
Frisk basilikum
Tomaterne skæres i skiver, rødløg skæres i ringe og mozarellaen dryppes af for lage. Det hele blandes i en skål og strøes med olivenolie, salt og basilikum.
Det er en spansk vin og den måtte prøves til lasagnen. Helt ærligt så var den ikke just fantastisk til lasagne, men det er en super hyggevin. Den manglede noget fylde imod den ostefede og velkrydrede lasagne. I skrivende stund er den også god men jeg kan bedst lide den som hyggevin.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar