torsdag den 15. august 2013

Dip



Tzatziki - godt med hvidløg
 
 
Denne tzatziki er utrolig nem og smager fantastisk. Jeg vil gerne have den lidt grov, derfor skærer jeg altid agurken i tern. Er agurkens midte meget blød fjerne jeg det ellers bliver tzatzikien kedelig.









dejlig lækker og cremet tzatziki
 1 agurk skåret i tern
2-3 dl. græsk youghurt 2 eller 10%
2-3 fed hvidløg
salt og hvid peber

Det hele blandes i en skål og smages til med salt og peber. Den må godt hvile 30 min. i køleskab inden servering så den lige når at sætte sig. Hvis du ikke er så vild med hvidløg så skru lidt ned for det.



 Avocado-creme - du bliver afhængig af
 
Denne avocado creme er inspireret af Lone Landmand. Jeg har lånt hendes bog "Hønsefødder og gulerødder" på biblioteket og denne måtte prøves.  Den er simpelthen så lækker og bogen i det hele har flere spændende opskrifter.  køb bogen her
 
Tilbage til opskriften. Jeg har ændret lidt på den så den passer lidt bedre til vores smagsløg:
 
1 moden avocado
saft af en ½ citron (lille)
2 spsk. cremefraiche 18%
1 forårsløg inkl. toppen
friskkværnet peber og salt
1 tsk. syltede chilier
½ spsk. olivenolie
 
pres saften af citronen og mos den med avocadoen. På denne måde bliver avocadoen ikke brun. Tilsæt cremefraiche. Skær forårsløg i tynde strimler også toppen og bland det i skålen. krydr med peber og salt. Så mangler der bare de syltede chilier (jeg brugte grønne købt i Rema) som skal hakkes fint og blandes i sammen med olivenolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar