tirsdag den 16. september 2014

dåbs og bryllupskage

Vi skulle til både barnedåb og bryllup i lørdags. Jeg havde puslet lidt med at lave en kage, som gave til brudeparret. Men selskabet skulle holdes på restaurant In'Golf så jeg skulle jo lige have dem med på idéen. De var simpelthen så søde og det var der absolut ingen problemer i. Jeg lavede derfor også en kage til køkkenet som tak.

Det var en helt fantastik dag med super mad og ikke mindst godt vejr. Det var så hyggeligt og det allerbedste var den spontane glæde over at jeg havde lavet kage til dem. Så hemmeligheden holdt helt til det sidste og det var alt besværet med ´kagen værd.

Kagen består af mandelbunde med fyld af solbærmousse og chokoladeganache. Jeg fik dog brugt en chokolade med lidt for højt kakao indhold så ganachen drillede og blev ikke så cremet. Den er smurt op med chokoladesmørcreme og overtrukket med marcipan. Pynten er lavet af fondant. Kagen i baggrunden var den til køkkenet.




 
Opskrift på solbærmousse:
fyld til en 20cm kage. Jeg lavede 3 portioner til disse kager og der var lige nok (30*30 og 15 cm samt 20 cm)
 
½ liter piskefløde
150 gr. hvid chokolade
4 blade husblas
1 dl solbærmarmelade (jeg brugte min hjemmelavede)
 
Læg husblas i blød efter anvisningen. Hak chokoladen groft. Varm piskefløden til kogepunktet. Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og rør rundt til massen er blank og chokoladen er smeltet. Tilsæt derefter langsomt resten af fløden. Vrid husblassen og rør den i massen. Dæk skålen til med husholdningsfilm (husk det skal gå helt ned til overfladen, så du undgår kondens). Sæt cremen på køl i mindst 3 timer og gerne til næste dag.
 
Pisk cremen let og luftig med håndmikser. Pisk solbærmarmeladen med og er der klumper i solbærmarmeladen er det en god idé at blende den først.
 
så er den klar til at komme i kagen. Den smager helt fantastisk og er nem at lave.
 
 
 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar