Det er ved at være noget tid siden at jeg har været aktiv på bloggen. Der har været lidt rigeligt at se til. Men nu skal alt det gamle lige med.
Denne cheesecake lavede jeg til en hyggelig familiesammenkomst. Den er lækker blød, sød og syrlig. Lidt til den syrlige side så jeg vil nok skrue en anelse ned på lime næste gang. Husk at gå i gang dagen før, da den skal stå i køleskabet natten over.
Bund:
2 ruller OREO
40 gram smeltet smør
Fyld:
300 gr. hvid chokolade
4 past. æggeblommer
3 spsk. flormelis
250 gr. mascarpone
200 gr. 18% cremefraiche
2 lime både saft og revet skal
1½ dl. piskefløde
Pynt:
Blandede bær
Sådan gør du:
Start med at smelte chokoladen og sæt den til afkøling.
Put de to rulle OREOS i en frostpose og knus dem med en kagerulle eller lignende. Bland de knuste kiks med den smeltede smør. Pres blandingen i en springform (dia. ca 24 cm).
Pisk æggeblommer og flormelis til det bliver lyst og skummende. Tilsæt mascarpone, cremefraiche, limeskal og saft. Pisk fløden i en skål for sig og vend den i æggeblandingen. Vend den smeltede chokolade i massen og hæld det hele over bunden af OREOS. Lad nu kagen køle af i køleskab natten over.
Tag kagen ud af formen og pynt med bær og si gerne lidt flormelis over. Så er den klar til servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar