onsdag den 25. maj 2016

Bryllupskage til et fantastisk brudepar.

Bryllupskage med choko bunde, solbær og asti/hvid choko mousse



Det er ikke noget bedre end at få æren af at stå for bryllupskagen. Det er så stor og fantastisk dag at jeg hver gang bliver beæret over at få denne mulighed. Denne gang var jeg så heldig også selv at være med til brylluppet. Det var lidt nervepirrende at holde øje med kagen indtil den skulle serveres. Der var ikke plads på køl, så vi tog chancen i et nogenlunde køligt rum. Den var ikke med på ideen så vi måtte rydde et køleskab for at redde situationen. Heldigvis var skaderne minimale, så den var super fin, da vi nåede til at den skulle serveres.

Jeg var også så heldig at være med til brudens polterabend, så jeg havde i den anledning lavet to forskellige kager. De bestod begge af lyse og choko bunde men fyldet var forskelligt. Den ene var med Toblerone mousse og jordbærmousse - en sikker vinder men men men ikke denne omgang. Den anden vandt og var med solbærmousse og hvid choko/asti mousse.

Her kommer lige et lille billede af kagerne fra polterabend


Der kommer også lige lidt opskrifter. Mousserne er en opskrift på dr.dk.

Chokolade bunde:


ca. 20 cm bunde 2-3 stk.

Husk at ingredienserne skal have stuetemperatur så bliver de bedst.

5 æg
120 g sukker
70 g mel
30 g. kakao
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommer og sukker til en skummende æggemasse. Pisk æggehviderne stive. Mål mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver af. Sigt melblandingen i æggemassen og vend derefter hviderne i massen. Fyld dejen i formen som er beklædt med bagepapir i bunden og intet i siderne. Bages i ca. 45 min ved 175 grader.

Solbær mousse

10 blade husblas
600 gr. solbær - jeg får næsten hvert år nogle dejlige store solbær fra moster Kis
1 vaniljestang
100 gr. sukker måske mere hvis de er sure
8 dl. piskefløde

Husblassen lægges i blød i rigeligt koldt vand.
Solbær koges med kornene fra vaniljestangen og smages til med sukker.
Hæld solbær igennem en sigte så kun væden er tilbage.
Afkøl saften let.
Den udblødte husblas vrides for vand, tilsættes og røres ud i solbærsaften.
Flødes piskes let og 1/3 røres i solbærsaften. De sidste 2/3 vendes forsigtigt i.

Asti - hvid chokolade mousse

9 blade husblas
1 vaniljestang
200 gr hvid chokolade
1½ dl Asti - en god sød en
80 gr æggeblommer
50 gr sukker
6 dl piskefløde

Udblød husblassen i koldt vandt i min. 10 minutter.
Hak chokoladen fint.
Varm 2 dl af fløden og smelt chokoladen heri.
Udblød husblassen i den lune fløde/chokolade.
Tilsæt Asti.
Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret og hæld forsigtigt den smeltede chokoladeblanding i, mens du pisker.
Pisk fløden til skum, og vend ⅓ af skummet med chokoladeblandingen.
Vend forsigtigt blandingen tilbage i resten af flødeskummet og vend massen sammen.

Kagen blev opsmurt med ultimativ choko smørcreme. Alt pynt er lavet i fondant og kagen er overtrukket med overtræksmarcipan.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar