torsdag den 8. maj 2014

Lækre svampede chokolade cupcake med cream cheese frosting


En hyggelig skolefest med ældste sønnen er veloverstået. Jeg havde bagt cupcakes til anledningen som skulle sælges til fordel for klassekassen. 

Nu sidder jeg og hygger med en gemt cupcake og mocha mums!


Det super gode choko cupcakes: 

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 250 g sukker
  • 50 g kakaopulver 
  • 1 tsk vanillesukker gerne hjemmelavet
De tørre ingredienser blandes sammen og kommer igennem en sigte, så der ingen klumper er.

  • 1 1/4 dl mælk
  • 1 dl flydende margarine
  • 2,5 dl A38 eller ylette
  • 1 æg
Pisk de våde ingredienser kort sammen med et piskeris, kun sådan at massen er ens.
Fold derefter de tørre ingredienser i de våde, fold forsigtigt. Ellers går luften ud af massen.


Bages i 13-15 min ved 175 grader i en forvarmet ovn.

Cream cheese frosting 

50 gr blød smør (rigtig smør)
200 gr philidelphia (ikke light)
200 gr flormelis 
1 spsk citronsaft
1 tsk vanilje sukker

Det hele blandes sammen og piskes indtil den rigtige tykke og seje konsistens er opnået. 


søndag den 13. april 2014

Toscansk Pastaret

Jeg har for længe siden købt Sif Orellana's "Krudtuglerne" og jeg bruger jævnligt et par af hendes opskrifter. Den største succes er denne toscanske pastaret dog lavet lidt om til vores smag. Første gang jeg så opskriften blev jeg lidt betænkelig ved tanken om svinekød men smagen er helt fantastisk og slår til enhver tid bolognese. Originalen kan ud finde her på Sif Orellana's blog 



Her kommer min udgave:

4 fed hvidløg
1 stort løg
100 g lufttørret skinke
100 g chorizo
400 g hakket svinekød
250 g champignon
1/2 tsk sambal oelek
2 ds hakkede tomater
1 1/2 dl madfløde
salt og peber


Tilbehør:

Spaghetti
Friskhøvlet parmesan
Basilikum eller bredbladet persille


Hak hvidløg, løg, skinke og chorizo i små stykker. Svits det i en gryde med lidt jomfruolivenolie. Tilsæt det hakkede kød og brun det godt. Tilføj de finthakkede svampe og sambal oelek og lad det varme godt igennem med de øvrige ingredienser. Tilsæt herefter de hakkede tomater, fløden og salt og peber. Kog pastaen og server retten med et drys friskhøvlet parmesan og lidt grønt på toppen samt et godt stykke lunt flute.

onsdag den 9. april 2014

Kage til den sødeste nyuddannede ejendomsmægler og 25 års fødselsdag

Det var noget udfordring jeg fik her. Det skulle være en kage uden mousse men med masser af marcipan. Det blev til intet mindre end marzarinkage med choko smørcreme og marcipanovertræk. Jeg var noget bekymret for om den blev for sød og tung men Signe var tilfreds lige hendes smag :-)

Det skulle være symbol på både uddannelsen som ejendomsmægler og 25 års fødselsdag. Den kom til at se sådan ud: 



mandag den 17. februar 2014

Karrysuppe med kylling og nudler


Vinterferien er slut og vi er vendt hjem fra det helt fantastiske Tropical Island, Berlin. Hele familien er snottet og vi voksne er gået helt ned med influenza så vi måtte have noget varmt og noget der smagte af noget.... smagsløgene er noget bedøvede. Denne suppe er super lækker.

Du skal bruge:

2 gulerødder
½ spidskål
1 løg
2 fed hvidløg
400 gr. kylling, kogt (jeg kogte bare 3 små kyllingbryster i 15 min. som jeg skar i tern)
250 gr. risnudler
1½ liter hønsebouillon
½ liter madfløde
3 tsk karry
1 tsk grøn karry
salt og peber
lidt olivenolie og smør

Skræl og snit alle grønsager i passende størrelser. lynsteg alle grønsagerne i olie/smør i 2 min. Tilsæt karry bade alm og den grønne og steg det med i 1 min. Tilsæt derefter kylling og bouillon. Kog op og lad det simre i 20 min. Kog noget vand ca. 1 liter og hæld det over risnudlerne. Lad det trække i 3 min. inden du hælder vandet fra. Tilsæt fløden til suppen og kog op. Kom nudlerne i suppen og server rygende varm med godt brød.

Cupcakes til klassemødregruppe

Lækre syndige cupcakes

 
I min ældste søns klasse har mødrene lavet en hyggelig mødregruppe, hvor alle har et eller andet godt med til sammenkomsterne. Så der bliver virkelig spist gode sager.... boller, frugt og masser masser af kage. Det er super hyggeligt med en masse snak og masser af kalorier.
 
 
Da vi samledes sidst havde jeg medbragt cupcakes. Jeg er vild med citron og blåbær, men jeg kunne ikke vælge, så endte med at bage både blåbær med mascarpone frosting og lemon cupcakes med fyld af lemon curd og toppet med marengs frosting.
 
 






 
Den bedste cupcake er helt sikkert lemon cupcake. Cupcaken er tilpas sød med marcipan i og så den himmelske kerne af lemon curd i midten toppet med den totalt lækre marengstop. Opskriften er en sammensætning af flere opskrifter, så her kommer min udgave:
 

Cupcake med lemon curd og marengs frosting:

 
 Cupcake ca. 12 stk
 
150 g blødt smør
100 g marcipan
125 g sukker
4 æg
125 g mel
2 tsk. bagepulver
Korn fra en vaniljestang

Pisk revet marcipan, smør, sukker til en jævn masse og tilsæt et æg ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Vend bagepulver og mel i dejen. Fordel dejen i formene.

Bag ved 190 grader i 20 – 25 minutter. Afkøl kagerne helt. Jeg bruger en lille ske til at lave f.eks. melon kugler med til at lave hul i kagerne. Udfyld dem derefter med lemon curd og sprøjt dem med frosting.

Marengsfrosting:

150 g pasteuriserede æggehvider
320 g sukker
1 dl vand

Pisk æggehviderne stive. Kog sukker og vand i en gryde.  Lad det koge et par minutter til sukkeret er smeltet, og temperaturen er 115 grader. Hæld sukkerlagen langsomt i æggehviderne, imens du pisker. Pisk i yderligere 10-12 minutter indtil massen bliver så stiv at du nemt kan forme små toppe som ikke flyder ud. Der skal piskes længe og lige når du tænker at nu er den der så pisker du lige 2 minutter mere.

Blåbær cupcakes med mascarpone frosting:


Cupcakes ca, 12 stk:

1 æg
150 gr. sukker
150 gr. hvedemel
1/2 tsk. Vanille-sukker
1 tsk. bagepulver
1,25 dl Mælk
100 gr. Bagemargarine
1 bk. friske blåbær eller 100 gr. frosne bær

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken. Vend det smeltede smør forsigtigt ned i dejen til massen er ensartet blank. Vend forsigtigt blåbærene i og fyld dine cupcakeforme op ca. 2/3. Bages ca. 15 min ved 160 grader.

Mascarponefrosting

100 g blødt smør
300 g flormelis
200 g mascarpone

Pisk smør og flormelis. Vend med mascarpone. Så er den klar til brug.




onsdag den 22. januar 2014

chocolat cream cheese frosting

Chokolade Cream Cheese Frosting

50 gram blødt smør
15 gram kakao
150 gram flormelis
100 gr. philidelphia (den bliver også god med chokolade udgaven)

Pisk først smør, kakao og flormelis. Tilsæt osten og pisk til cremen er lysere og holder formen.

Jeg har også lavet den kombination af banankage og frosting som cupcakes og det er virkelig virkelig også lækkert.

Bondegårdskage til Mathias



Mathias 1 års fødselsdag



 
 
Vi var til min lille nevøs 1 års fødselsdag i søndags, og så var der endelig en lejlighed til at lave en kage jubiiii
 
Min svigerinde er jordens største chokoladeklammekager-elsker så jo mere "klam og tung" des bedre. Derfor blev til banankage med chokoladestykker fyldt med Cocio creme og smurt op med ultimativ choko smørcreme og selvfølgelig overtrukket med hjemmelavet fondant.
 
Emnet blev bondegårdstema selvom vi startede med at snakke om Lego klodser. Jeg synes det var lidt for kedeligt og da Rikke var med på idéen ja så skulle der da være en traktor. Det blev et spændende og hyggeligt projekt. Især dyrene var så hyggelige at lave men hold nu op den lille traktor var knap så sjov. Jeg har nu lært hvor grænsen for fondant figurer går og hvis de bliver for store ja så falder skidtet sammen inden det når at blive tørt. På trods af at jeg byggede med Lego klodser og puttede dem under traktoren for støtte så blev hjulene stadig flade og taget faldt også sammen men det kunne lappes med et lille tag. Den blev ikke så slem at den ikke måtte komme på kagen men til en anden gang hedder det i stedet RKT overtrukket med fondant.