onsdag den 26. juni 2013

Pølsehorn og pizzasnegle


Mums pølsehorn - bag mange de er hurtigt væk ☺

 Disse pølsehorn er superlækre. Jeg længe forsøgt at finde den helt rette dej til pølsehorn. Nemlig en der er grov men ikke tør.... og nu har jeg ramt den kombination.


Min søn Jonathan skulle holde fødselsdag for drengene i klassen. Han havde bestilt pølsehorn og pizzasnegle. En af de kære drenge var så begejstret, at han bad om en opskrift han kunne tage med hjem til sin mor. De blev lavet på den samme grunddej, så her kommer opskriften: 

Til ca. 24 pølsehorn eller pizzasnegle
  • 50 gr gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl ymer, a38 eller hvad du nu lige har af surmælksprodukt.
  • 1 æg
  • 250 gr hvedemel
  • 150 gr grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl olivenolie
  • Gode pølser og ketchup
  • eller skinkestrimler og mozarella ost og pizzasauce
  • æg til pensling
Lun mælken i en gryde til mælken er omkring 37 grader varmt. Rør gæren ud i mælk. Tilsæt ymer, olie, sukker og æg. Rør godt rundt og tilsæt derefter salt og grahamsmel. Til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig og ikke klistret. Stil den til hævning i en skål med et rent klæde over i en times tid.
 
Pølsehorn: Del dejen i 3 boller og rul dem ud. Skær hver cirkel i otte trekanter. Smør trekanterne med ketchup og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring. Lad dem hæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
 
Pizzasnegle: del dejen i to boller og rul dem ud i rektangler. Smør dem med pizzasauce og drys med skinke og ost. rul sammen på den lange led og skær i passende skiver som lige får et lille tryk når de er kommet på bagepladen. Lad dem hæve i 30 minutter hvorefter kanterne pensles med sammenpisket æg.
 
 
Bag dem ved 225º varmluft i 12-15 minutter.


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar