Denne jordbærkage bringer altid lykke og den smager himmelsk men er også super syndig. Især min kollega Rasmus efterspørger kagen hver sommer. Den kræver lidt tålmodig da den skal køle af imellem lagene. Opskriften er en blanding af flere forskellige opskrifter. Nu er det jo jordbærtid, så i skal selvfølgelig have opskriften med.
Bunden:
150 gr. koldt smør
300 gr. hvedemel
125 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
Fyld:
100 gr. smør
100 gr. sukker
100 gr. marcipan
1 æg
100 gr. chokolade
skær smørret i tern og smuldre det i melet (eller bland det i køkkenmaskinen). Bland sukker og vaniljesukker i. Saml dejen med æg og læg dejen koldt i 1 time. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og læg den i en tærteform. Bag den ved 200º i 10 min. Imens blander du smør og sukker med revet marcipan og æg. Put fyldet i og bag yderligere 10 min. Afkøl kagen helt. Smelt chokoladen og smør den ovenpå kagen med en pensel. Køles igen indtil chokoladen er stiv.
Bunden er nu klar og mangler bare den fantastiske topping:
1 bk. jordbær skåret i halve
1 pose kagecreme
5 dl. sødmælk
½ l. piskefløde
4 spsk. ribsgele
kagecreme og mælk røres sammen og stilles køligt i 20 min. Fløden piskes stift og vendes med kagecremen. konsistens skal stadig være fast så pas med fløden ellers flyder kagen ud. Læg jordbærrene på kagen og pensel dem med smeltet ribsgele. Stil kagen koldt i 1 time inden servering så den når at sætte sig.
God fornøjelse - det er helt sikkert hit...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar