onsdag den 18. september 2013

Tilbage til arbejdet og oksegryde

Så er jeg tilbage på jobbet efter barsel. Det er nu dejligt at lave noget andet en bleskift, babymad, sovetider osv. Så nu er tiden også kommet til madplan igen. Jeg vil gerne dele den med jer, men det bliver ikke i denne omgang.

I søndags var en kedelig trist dag og madplanen sagde gryderet. Jeg endte med at tage hvad jeg kunne finde i skuffer og skabe. Det blev en fantastisk gryderet, så den skal i da have sammen med de hjemmelavede rødbeder.

Oksegryde:

okay gryderet er ikke kønt men det smager skønt
ca. 1 kg oksekød i tern. Jeg havde købt en cuvette og skåret i tern. Det blev dejlig mørt.
3 gulerødder i skiver
2 løg skåret i småstykker
200 gr. bacontern
3 fed hvidløg
½ frisk chili
½ flaske rødvin
7 dl oksebouillon
2 dl. madfløde
salt og peber
paprika
2 spsk. hvedemel
1 spsk olie og 1 spsk smør
majsstivelse (maizena)

olie og smør puttes i en varm gryde eller pande. Steg derefter bacontern sprøde og tag op. Bland oksetern med hvedemel og brun i gryden. Tag også dem op af gryden og sæt til side. Til sidst steges løg, hvidløg og chili møre og blandes med oksetern og bacon. krydr med salt, peber og paprika efter smag. Tilsæt rødvin og oksebouillon og nu skal det bare simre et par timer. Til slut tilsættes madfløde og retten gives et opkog. Tilpas tykkelsen med Maizena rørt ud i vand.

Serveres med ris eller kartoffelmos og selvfølgelig rødbeder

Hjemmelavet syltede rødbeder

Det er så nemt at sylte rødbeder selv og det smager bare tusind gange bedre end de triste du kan købe i supermarkederne. Jeg har lige købt rødbeder til 3 kr./kg. så det er jo heller ikke dyrt. Desværre har jeg ikke nogen køkkenhave eller drivhus for den sags skyld så det kniber lidt med råvarerne til alle mine projekter. Så er det jo dejligt indimellem at finde noget på tilbud.

1 kg. friske rødbeder
375-500 gr. sukker - an på hvor søde du kan lide dem. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid og syrlig smag.
3/4 liter eddike
1 tsk flydende atamon

Skyl og vask rødbederne. Kog dem i letsaltet vand (1 tsk salt pr. liter vand) i ca. 40-50 min. Hæld vandet fra og skyl rødbederne under koldt vand. Gnub skindet af rødbederne og skær dem i skiver.

Giv eddike og sukker et opkog. Kom rødbedeskiverne i lagen og bring lagen i kog igen. Tilsæt Atamon og fyld dem i rene Atamon-skyllede glas. Lukkes til med det samme.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar