mandag den 8. juli 2013

De nemmeste koldthævet boller

Disse boller er de nemmeste morgenboller og de kan varieres i det uendelige. Opskriften er som jeg lavede dem her til morgen eller rettere igår aftes.



12-14 boller

25 gram gær
5 dl koldt vand
1 dl havregryn
1/2 dl rugkerner
1/2 dl hørfrø
3 dl groft mel (jeg brugte groft speltmel og rugmel)
1 tsk salt
3-4 dl hvedemel 

Opløs gæren i vandet. Tilsæt kerner, havregryn og groft mel. Bland det godt og tilsæt salt. Rør 3 dl hvedemel i dejen og hvis den kan klare mere mel så put den sidste dl i. Dejen skal være klistret. Put husholdningsfilm over skålen og sæt på køl min 6 timer og gerne natten over. 

Om morgenen tænder du ovnen på max grader varmluft. Sæt bollerne på bageplade med to skeer. Pensl med vand. Når ovnen er varm sættes bollerne i ovnen og der skrues ned på 225 grader. Bag i 15 min. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar