Vi er lige kommet hjem fra ferie i det herlige danske sommervejr. Derfor blev det til hvad-har-jeg-i-skuffen boller som blev dejlig luftige og stadig med gods i. Jeg har skrevet ned undervejs.
Jeg kogte en havregrød med hørfrø. Det giver en lidt tungere men saftig bolle. Det tunge blev så udlignet af bagepulver.
Her kommer opskriften på ca. 25 styk
1 1/2 dl havregryn
1 dl hørfrø
3 dl mælk
Blandes i en gryde med tyk bund og koges op. Kog et minut til det bliver en grød og afkøl til stuetemperatur
50 gr gær
2 dl mælk
1/2 dl flydende margarine
1 dl A38
2 tsk salt
2 spsk sukker
Ca. 11 dl hvedemel + 1 tsk bagepulver
1 1/2 dl grahamsmel
5 revne gulerødder
1 dl solsikkekerner
Lun mælk og opløs gæren heri. Bland gærblandingen med de øvrige ingredienser samt grøden. Ælt grundigt og lad dejen hæve 1 times tid. Form dejen til boller og efterhæv dem i 20 min. Pensl med æg. Bages 12-15 min ved 200 grader varmluft.
Så har du de lækreste luftige boller. De kan sagtens fryses men gør det med det samme de er afkølet. Velbekomme.
Så var der jo også kagen. Det blev til den gode gamle giftkage - den slår aldrig fejl og er også god efter et par dage.
Jeg tror faktisk kun at der findes en opskrift på giftkage og min er en gammel håndskreven sag. Jeg kan desværre ikke huske hvor den er fra.
Giftkage 1 lille bradepande
250 gr smør
250 gr sukker
250 gr mel
3 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1½ dl mælk
1 spsk mandelessens
3 spsk grøn konditorfarve
Smør og sukker piskes blødt og æggene tilsættes et ad gangen. Pisk godt imellem æggene.
Mel blandes med bagepulver og mælk blandes med mandelessens og grøn frugtfarve. Melblandingen kommes i smørblandingen skiftevis med mælken.
Bages i en lille bradepande i ca 20-30 min. Overtrækkes med chokolade eller glasur. Jeg valgte gult glasur på den ene og hvid chokolade på den anden. Blomsterne er udstukket i fondant.
Mel blandes med bagepulver og mælk blandes med mandelessens og grøn frugtfarve. Melblandingen kommes i smørblandingen skiftevis med mælken.
Bages i en lille bradepande i ca 20-30 min. Overtrækkes med chokolade eller glasur. Jeg valgte gult glasur på den ene og hvid chokolade på den anden. Blomsterne er udstukket i fondant.
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSlet