Jordbærmousse:
Denne mousse kan bruges til alle slags bær, men denne gang blev det med jordbær.
250 g bær gerne mere ved jordbær, da de ikke er så kraftige i smagen.
2 spsk sukker2 tsk vanillesukker
2 dl youghurt naturel
5 dl fløde
4-6 blade husblas (hindbær 4 blade / jordbær 6 blade)
Pisk fløden til flødeskum, og sæt det i køleskabet. Husblas opblødes i koldt vand i ca. 10 min.
Bærerne koges i et par minutter. De kogte bær blandes med sukker og vanilje. Blandingen køles ned til den er lun.
Yoghurten vendes i bærblandingen, og så vendes det hele med flødeskummet. Moussen stilles i køleskabet i et par timer, og kan derefter bruges i en kage, som lægges sammen i en form. Hvis kagen ikke skal lægges sammen i en form, vil jeg anbefale, at du kommer moussen i en stor 8 l frysepose. Derefter lader du det stivne i køleskabet min. 8 timer. Når det er stivnet, klippes der et hjørne af fryseposen, og du kan sprøjte det på bundene.
Mængden rækker til ca. 2 lag i en rund kage str. 20 cm.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar