onsdag den 22. januar 2014

min bedste chokolade kage

Min allerbedste chokoladekage


 660 gr. sukker
5 dl. vand
250 gr. smør (rigtig smør!)
40 gr. kakaopulver
1 tsk. natron
450 gr. mel
4 tsk. bagepulver
4 æg

1. forvarm ovnen til 180º/160º varmluft. Jeg bruger varmluft, fordi min ovn varmer bedst ved varmluft. Jeg ved godt at jeg går imod strømmen med varmluften ☺
2. Bland vand, sukker, smør og siet kakao og natron i en mellemstor gryde. Varm forsigtigt op under omrøring til sukkeret er opløst. Det må IKKE koge. Når sukkeret er helt opløst bringes det i kog og lad simre i 5 min uden låg. Afkøl massen til stuetemperatur.
3. hæld mel, bagepulver og æg i skålen og pisk til blandingen er glat og lysere. Hældes i en bageform 25*35 cm.
4. Bag kagen i ca. 50 minutter. Lad den stå i formen i 10 minutter inden den sættes på en bagerist til afkøling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar